Testre szabott megoldások hatékonyan

TÖRTÉNETÜNK

A KÓD Informatika csapatának alapítói 2009-ben kezdtek el piaci felkérésre egy egyedi webes rendszert fejleszteni, mely pénzügyi/üzleti tervezést tesz lehetővé kis- és középvállalkozások számára. Az elkészült rendszer 2010-től éles üzembe került, és azóta már tucatnál is több vállalkozás használja folyamatosan pénzügyi, valamint kontrolling folyamatai támogatására.

A csapat 2011-ben az akkor még Nemzeti Üdülési Szolgálat által kibocsátott és adminisztrált Erzsébet-utalványok megrendelésére szolgáló rendszer kiváltására kapott felkérést, amelyet további két, utalványkezeléssel kapcsolatos adminisztrációs rendszer fejlesztése követett. A kibővült megrendelői kör, és az ennek hatására sokasodó feladatok miatt ekkor már egy tíz fős csapat dolgozott párhuzamosan két-három fejlesztési projekten.

Azóta a meglévő ügyfelek újabb és újabb egyedi igényeinek kiszolgálása mellett olyan nagyobb megrendelőkkel is szorosabb kapcsolat alakult ki, mint pl. a Magyar Posta, illetve külföldi partnerekre is sikerült szert tennünk.

CSAPATUNK

A kezdeti kétfős csapat mostanára már tíz fősre duzzadt: Három tervező/üzleti elemző, egy projektmenedzser, és hat fejlesztő áll készen az újabb projektek, újabb kihívások teljesítésére. A fiatalos társaság főként a BME és az ELTE mérnöki berkeiből került ki, és a legtöbben a piac legkülönbözőbb területein szereztek tervezői, elemzői vagy akár vezetői tapasztalatokat, melyeket most a KÓD Informatikában kamatoztatnak.

A tíz főn felül többek között a korábbi munkák során szerzett szakmai kapcsolatoknak köszönhetően komoly partnerkörrel bírunk, akikkel, ha egy projekt erőforrásigénye vagy speciális technológiai kötöttségei megkívánják remekül tudunk együtt dolgozni.

Lénárt Beáta

Pénzügyi vezető

A teljes pénzügyi területért, és a HR-ért én felelek. Izgalmas kihívás egy dinamikusan fejlődő IT cég növekedését végigkövetni, és zökkenőmentes pénzügyi működését biztosítani.

Varga Árpád Zoltán

Operatív vezető

14 éve dolgozok IT területen, JAVA és webfejlesztőként kezdtem, később fejlesztési vezetőként, tanácsadóként, majd egy több, mint 50 fős informatikai részleg osztályvezetőjeként is tevékenykedtem.

Ádám György

Ügyvezető

2005 óta foglalkozok egyedi szoftverek fejlesztésével, összetett architektúrák tervezésével és megvalósításával. Folyamatosan új kihívásokat keresek, új területeken, technológiákkal próbálok foglalkozni a szakmámban.

TECHNOLÓGIÁINK

A KÓD Informatika alapvetően egyedi szoftverek tervezésével és fejlesztésével foglalkozik, nyílt forráskódú alapokon, JAVA, Javascript nyelven. A legtöbb projektünk során egyedi, webes ügyviteli és adminisztrációs szoftvereket szállítottunk, elsősorban a google keretrendszerére, a GWT-re vagy az AngularJS-re építve, de backend rendszerek, webszolgáltások fejlesztése, mobil alkalmásfejlesztés, felhő alapú szolgáltatások megvalósítása szintén a repertoárunk részét képezi. Dolgoztunk az Amazon AWS környezetében, van tapasztalatunk meglévő rendszerek felmérése és továbbfejlesztése, vagy éppen kiváltása terén csakúgy, mint integrációs feladatok végrehajtásában.

Az általunk használt környezet, technológiák kapcsán komoly üzemeltetési tapasztalataink is vannak, rendszereinket élesítés után tovább támogatjuk, alkalmazás- és rendszerüzemeltetési feladatokat is ellátunk.

MUNKAMÓDSZERÜNK

A KÓD Informatikának nincs saját terméke, jellemzően olyan informatikai projektekben veszünk részt, ahol az elkészült rendszer a megrendelő tulajdonában kerül, de az üzemeltetési, és az esetleges továbbfejlesztésből adódó feladatokat is teljesíteni tudjuk.

Amennyiben lehetséges,a megvalósítás teljes folyamatában résztveszünk: célunk már a koncepcióalkotástól kezdődően támogatni az ügyfelet, az üzleti szereplőket, végigkísérni, támogatni a követelményspecifikálást, illetve a kivitelezés végén, az élesítés után az üzemeltetésben, továbbfejlesztésben is mindig számíthatnak ránk a megrendelőink.

Fejlesztési módszertanunkat az elmúlt években folyamatosan fejlesztettük, aminek hatására egyre több agilis elemet építettünk be a munkánkba, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjuk igazodni partnereink megrendeléseihez.

Keressen minket..

..és velünk eltalálja a célt!